Locus A/S leverer samlet it-løsning til Dansk Landbrugs Grovvareselskab (DLG). Totalløsningen skal dække transportplanlægning, flådestyring og hardware. Måling af udnyttelsesgraden sikrer effektivisering af DLG’s transporter og bedre grundlag for afregning af eksterne vognmænd. Når DLG forsyner danske landmænd med grovvarer til den daglige drift, sker det igennem tre interne transportafdelinger for henholdsvis tankbiler, sækkevarer og ladvogne.

Med en avanceret it-løsning fra Locus A/S skal DLG’s tre transport-afdelinger effektivisere logistikken således, at såvel DLG’s egen vognflåde samt de indchartrede vognmænd bliver betydelig mere produktive. Den samlede vognflåde transporterer årligt ca. 9 millioner tons varegods.

- Vi forventer at løsningen skal tale sammen med vores andre systemer, så vi får en kombination der betyder øget effektivitet og overblik. Det er her helt afgørende, at systemet måler udnyttelsesgraden på den enkelte lastbil – det vil fremover vil være den mest korrekte og dynamiske måde at afregne på, forklarer Drifts-Logistikdirektør Søren Villumsen. DLG er Danmarks største grovvareselskab og har i dag ca. 25.000 danske landmænd som medlemmer. DLG forsyner danske landmænd med foder, sædekorn, gødning, jordbrugskalk, planteværn og meget andet til den daglige drift – og har, inkl. datterselskaber, 2.600 medarbejdere.

Løsningen er nu installeret i omkring 130 ladvogne, og skal på sigt installeres i 300 biler. På kontorsiden benytter disponenterne løsningen til planlægning:
- Vi er selvsagt meget glade for at levere en samlet totalløsning til DLG, hvor vi kan sætte fokus på at kombinere vores it-kompetencer med indgående forretningsforståelse, for at assistere DLG til at opnå øget kvalitet og effektivitet i flådestyringen. Samtidig er der tale om en stor ordre til en af landets største virksomheder, hvilket styrker vores position som Skandinaviens førende leverandør af it-løsninger til transport og logistik, siger direktør Erik Kristensen, Locus A/S.