”Oppetid og brugervenlighed er centrale målepunkter, når der skal evalueres på it-løsninger. Med SimaTech løsningen fra Locus scores højt på begge. Den landsdækkende Akutlæge-helikoptertjeneste bruger SimaOffice som planlægningssystem til akutlægehelikopterne og der er et minimum af support henvendelser. 

-Beredskabet for Akutlægehelikopterne skal fungere, uanset hvad der sker. Derfor benyttes SimaOffice som planlægningssystem, SimaOffice bliver også brugt i regional ambulancedrift og til Brandvæsener. Det betyder i praksis at der hos SimaTech er stort kendskab til beredskabsbranchen og rigtigt god erfaring med standard IT-snitflader, som alle regionerne har integreret til. Løsningen fungerer gnidningsfrit og bliver løbende tilpasset, hvis der er ændringsønsker eller nye sikkerhedskrav.

Vagtcentralen kan nemt skaffe sig et korrekt og opdateret overblik i forhold til placering af de faste landingspladser.

Vagtcentralen kan nemt skaffe sig et korrekt og opdateret overblik i forhold til placering af de faste landingspladser. Derudover har SimaOffice integreret GIS teknologi, der hurtigt gør det muligt at opmærke nye landingspladser, som kan benyttes i mere ekstreme nødsituationer og større hændelser. På den måde hjælper løsningen fra SimaTech, med at der opretholdes et højt sikkerhedsniveau for piloterne og tilbydes et meget hurtigt beredskab, der hvor der er brug for en helikopter.
 
SimaOffice sender positionsinformation om landingsstedet til helikopternes SimaCar, SimaCar er den applikation SimaTech har udviklet til placering i mobile enheder. Kombinationen af SimaOffice og SimaCar sikrer, at piloterne altid modtager den bedste position for landingen, og medvirker til at de har alle relevante informationer til rådighed, for at kunne udføre deres arbejde effektivt og kvalificeret. 

Om den landsdækkende Akutlægehelikopter tjeneste:

Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordnings drift drives af de fem regioner i fællesskab, og er et tværregionalt beredskab.
Akutlægehelikopterne skal bidrage til, at akut syge borgere med livstruende symptomer, der er bosat eller opholder sig langt fra specialiserede hospitaler, sikres hurtig adgang til præhospital speciallægebehandling. 
Danmark har i alt fire akutlægehelikoptere, som holder til på baserne i Skive, Billund, Ringsted og Aalborg. Akutlægehelikopterne er bemandet 24 timer i døgnet året rundt, og kan flyve til alle dele af landet.